Volledig scherm
Haile Gebrselassie (r) en Mo Farah (m) met Kenenisa Bekele (l) tijdens de Great North Run in september 2013 in Gateshead. © Getty Images

Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.

Farah begon tijdens een persconferentie voor de London Marathon (zondag) spontaan te vertellen over een vervelend voorval tijdens een trainingsstage in Ethiopië. Hij zou in een hotel bestolen zijn van veel geld, twee telefoons en een kostbaar horloge. Farah liet weten ‘ontgoocheld te zijn in Gebrselassie, omdat hij er niks aan deed'.

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. ,,Farah maakte geen gebruik van onze kluisjes voor grotere geldsommen”, begon Gebrselassie zijn betoog. ,,Bovendien stapten we meteen naar de politie, die uiteindelijk niks kon vinden en het onderzoek zonder resultaten afsloot.”

Na de zakelijke kant van het verhaal gooide Gebrselassie er nog enkele beschuldigingen achteraan. ,,Farah verliet het hotel zonder te betalen, verscheidene hotelmedewerkers klaagden over zijn respectloos gedrag en er was zelfs een klacht bij de politie omdat hij een atleet aanviel.”

Volledig scherm
2013-04-14 09:58:53 TOPSHOTS Haile Gebrselassie. © anp
Volledig scherm
Sir Mo Farah. © BSR Agency