Armand Duplantis.
Volledig scherm
Armand Duplantis. © AFP

Atletieksensatie Duplantis springt wéér wereldrecord met polsstok

6,18 meterDe Zweedse atletieksensatie Armand Duplantis heeft bij indoorwedstrijden in Glasgow zijn eigen kersverse wereldrecord bij het polsstokhoogspringen verbeterd. Hij zweefde in zijn eerste poging over 6,18 meter, 1 centimeter hoger dan de hoogte van 6,17 die hij een week geleden in het Poolse Torun bedwong.

De pas 20-jarige Zweed ging toen 1 centimeter over het oude wereldrecord van 6,16 meter, dat sinds 2014 op naam stond van de Fransman Renaud Lavillenie.

Het gemak waarmee Duplantis opnieuw tot recordhoogte kwam, was opvallend. Hij ging al ruim over 6,00 meter bij zijn eerste poging en liet de lat toen leggen op 6,18. Zijn eerste sprong was meteen raak, hij toucheerde de lat niet en liet nog genoeg ruimte over. ,,Als de sprong goed wordt uitgevoerd, ziet het er heel simpel uit”, zei de Zweed bij de BBC.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.