Badmintonner Meijs naar laatste 16 in Glasgow

UpdateBadmintonner Erik Meijs heeft zich vandaag geplaatst voor de achtste finales van het Schots Open in Glasgow. De Nederlander was in de tweede ronde in twee sets te sterk voor de Litouwer Kestutis Navickas: 21-17 21-12. In de achtste finale speelt Meijs tegen de als zevende geplaatste Indiër Anand Pawar.

Voor Mark Caljouw en Nick Fransman zit het toernooi er na de tweede ronde op. Zij verloren donderdag van respectievelijk Yuhan Tan uit België en Lucas Claerbout uit Frankrijk. Eric Pang, als eerste geplaatst in Glasgow, moest woensdag in zijn eersterondepartij opgeven met een knieblessure.

In het enkelspel bij de vrouwen werd Soraya de Visch Eijbergen donderdag uitgeschakeld in de eerste ronde. Samen met Iris Tabeling drong ze in het dubbelspel wel door tot de tweede ronde. Ze versloegen de Engelse vrouwen Laura Baker en Laura Woodward eenvoudig met 21-7 21-10.

Mark Caljouw en Ruben Jille werden door de Engelse qualifiers Gregroy Mairs en Michael Roe uitgeschakeld: 21-16 17-21 19-21. Jille boekte eerder op donderdag samen met Tabeling wel succes in het gemengddubbel. Daarin bereikten ze de tweede ronde, door de Engelsen James Lauder en Ira Banerjee met 21-11 21-16 te verslaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement