Volledig scherm
Badr Hari tijdens het gevecht tegen Hesdy Gerges. © ANP

‘Badr Hari en Hesdy Gerges betrapt op doping’

UpdateKickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges zijn vorig jaar betrapt op dopinggebruik. Dat meldt Nieuwsuur. Het duo hangt langdurige schorsingen boven het hoofd.

Vorig jaar werden in de urine van de beide vechtsporters naar verluidt sporen van verboden middelen gevonden. Volgens Nieuwsuur kan deze zaak - die momenteel bij een onafhankelijke rechter ligt - tot schorsingen van maximaal vier jaar leiden.

Beide kickboksdertigers stonden in maart vorig jaar tegenover elkaar. De partij gold als de comeback van ‘Bad Boy’ Badr in de sport. De gloriejaren van de kickbokser liggen al weer een jaar of tien achter ons. Hari knokte daarna vooral met justitie vanwege een serie mishandelingen in het uitgaansleven. Eind 2016 vocht hij een prestigieus gevecht tegen de al jaren regerende Rico Verhoeven. Die partij verloor Badr.

Volledig scherm
Badr Hari en Hesdy Gerges. © ANP

Na de partij tegen Rico moest Badr nog een aantal maanden celstraf uitzitten. In april 2017 begon hij aan die zeven maanden achter tralies. Zijn partij tegen Amsterdammer Hesdy Gerges betekende in 2018 zijn terugkeer in de sport. Badr Hari won, met moeite, op punten. Sindsdien blijft een re-match tegen Rico Verhoeven een terugkerend gespreksonderwerp. Badr kwam niet meer in actie. Maar mocht de nu 34-jarige Badr voor jaren geschorst worden, lijkt zijn kickbokscarrière helemaal ten einde.

Glory, de organisatie waar Hari en Gerges onder contract staan, heeft niet op de kwestie gereageerd. De manager van Badr Hari is niet voor commentaar bereikbaar. Ook de Kroaat Mladen Brestovac zou trouwens betrapt zijn op doping. Hij verloor vorig jaar kansloos van Rico Verhoeven.

Het kamp van Verhoeven houdt zich op de oppervlakte wat betreft de aantijgingen tegen de twee zwaargewichten binnen de vechtorganisatie. ,,Wat anderen doen, weet Rico niet. Hij wordt zelf altijd gecontroleerd en dat mag zo blijven. Hij gaat er vanuit dat dit ook het geval is bij zijn tegenstanders. Het systeem zou dus sluitend moeten zijn voor iedereen. Dat zie je ook in andere sporten terug.”

Bekijk hieronder beelden van het gevecht tussen Badr en Hesdy van maart vorig jaar: