Volledig scherm
© anp

'Badr sloeg ex en haar woning kort en klein'

Badr Hari zou zijn ex-vriendin Rosa Monshauer ruim twee jaar geleden hebben mishandeld, en haar woning in Amsterdam kort en klein hebben geslagen. Dat zou blijken uit smsjes die zij naar een vriend stuurde, zo houdt de rechtbank in Amsterdam Badr donderdag voor. De kickbokser wil niet reageren. Hij maakt gebruik van zijn zwijgrecht.

Volledig scherm
© ANP

'Badr heeft huisgehouden', smst Rosa aan de vriend korte tijd na het incident. 'Hij is doorgeslagen. Ik zit onder de blauwe plekken. Het duurt wel weer even voordat ik in bikini kan. Ik heb een hersenschuddig en het huis is een ravage', schrijft ze.

Badr zou haar met de vlakke hand meerdere malen in het gezicht hebben geslagen. Hij had volgens haar gedronken. Zij vluchtte naar de slaapkamer, maar Badr zou de deur hebben ingetrapt. Later heeft hij zijn excuses aangeboden.

Van hem
In juli 2011 had ze korte tijd een andere vriend, waar Badr achter zou zijn gekomen. Hij zou tegen haar hebben gezegd dat zij van hem was. Alles wat van hem was in de woning zou hij kort en klein hebben geslagen. 'Badr was altijd lief, hij is in de basis een goede jongen', meent Rosa. Maar 'de combinatie met drugs, alcohol en iets uit zijn jeugd' hadden hem veranderd.

Toch heeft ze geen aangifte gedaan. 'Ik denk dat hij mij een lesje wilde leren.' Dat had ze naar eigen zeggen ook wel een beetje verdiend. De vrouw met wie Badr 3 jaar een knipperlichtrelatie had, wil het incident achter zich laten en zich richten op de toekomst. Na de gebeurtenissen zegt ze tegen de politie dat ze een nieuwe vriend heeft en drie maanden zwanger is.

Moeilijk type
Badr omschrijft Rosa als een moeilijk type. Hij zou haar nooit hebben geslagen. Badr zei geschrokken te zijn van de smsjes. Volgens hem zat Rosa niet onder de blauwe plekken, maar wilde ze gewoon nog niet uit de kleren voor haar nieuwe vriend, vandaar het excuus van de bikini. Hij gaf wel toe haar huis te hebben vernield.

Ook heeft hij bekend dat hij de stiefbroer van Rosa, Olivier de Fuijk, een kopstoot heeft gegeven in een nachtclub, waarop de man volledig in elkaar zakte, een paar maanden na de gebeurtenissen met Rosa. De vrienden van de beide mannen kregen ruzie. De Fuijk deed aangifte van mishandeling.

De mishandeling van Rosa, de vernieling van haar woning en de kopstoot tegen De Fuijk zijn drie van de acht geweldsmisdrijven waarvan Badr wordt beschuldigd.