WK darts, derde ronde
Avondprogramma      
EINDE Van Gerwen Lloyd 4-1 (3-0, 3-1, 1-3, 3-0, 3-2)
EINDE Anderson Van Barneveld 0-4 (0-3, 2-3, 1-3, 2-3)
EINDE Lewis Painter 4-2 (3-0, 3-2, 2-3, 2-3, 3-1, 3-1)
Middagprogramma      
EINDE Newton Walsh 4-1
EINDE Whitlock Chisnall 4-3
EINDE Wade Van der Voort 4-0

Barney: 'Ik heb het gevoel dat ik WK wéér kan winnen'

UpdateDarter Raymond van Barneveld heeft donderdagavond met veel overtuiging de laatste acht van het WK in Londen bereikt. De Hagenaar verpulverde in de achtste finale de Schot Gary Anderson (4-0). Van Barneveld vervolgt vrijdag de mondiale titelstrijd in de kwartfinale tegen Simon Whitlock, de Australiër met de imposante sik.

Nabeschouwing

poll

Wie wordt wereldkampioen darts?

  • Adrian Lewis (3%)
  • Phil Taylor (29%)
  • James Wade (1%)
  • Michael van Gerwen (31%)
  • Raymond van Barneveld (32%)
  • Simon Whitlock (2%)
  • Wes Newton (1%)
  • Andy Hamilton (1%)
3763 stemmen

Van Barneveld kwam met drie pijlen tot gemiddeld tot 93,25 punten, Anderson tot 88,62. Qua uitworppercentage won de Nederalnder ook: 29,27% om 17,86% voor de Schot. Vier keer produceerdeBarney de maximale score van 180, drie keer deed Anderson dat.

Eerder bereikte Michael van Gerwen donderdag al de laatste acht van het WK. De 23-jarige Brabander strompelde wegens een voetblessure over het podium, maar gunde Colin Loyd uit Engeland slechts één set (4-1). Vincent van der Voort sneuvelde wel in de achtste finale. 'Fast Vinnie' uit Purmerend verloor van James Wade, de nummer 3 van de plaatsingslijst uit Engeland.

'Ik wilde mijn kleine teen in de linkervoet de laatste tijd ontlasten', zei de Brabander. 'Daar zat een scheurtje in. Maar nu heb ik last van mijn achillespees bij mijn andere voet gekregen. Dat doet helaas nog veel meer pijn. Ik heb met pijnstillers gespeeld en gelukkig gewonnen. Nu maar even de beentjes omhoog en knallen in de kwartfinale.'

Van Barneveld imponeerde tegen Gary Anderson, de Schotse outsider voor de titel. De Hagenaar verpulverde zijn tegenstander met 4-0. 'Ik heb het gevoel dat ik het toernooi weer kan winnen', stelde de gelukkige Van Barneveld. 'Zeker als ik met zo veel overtuiging blijf gooien. Deze zege voelde erg goed.'

Van Barneveld stuit vrijdag in de kwartfinale op Simon Whitlock, de Australiër met de imposante sik. Van Gerwen, ook wel bekend als 'Mighty Mike', vervolgt de mondiale titelstrijd zaterdag met een ontmoeting tegen de regerend wereldkampioen Adrian Lewis uit Engeland, die een boeiend gevecht met zijn landgenoot Kevin Painter besliste (4-2).

Vincent van der Voort sneuvelde in de achtste finales van het belangrijkste toernooi van het jaar. 'Fast Vinnie' uit Purmerend kreeg voldoende kansen om de als derde geplaatste Brit James Wade lastig te maken. Hij grossierde echter in het missen van de 'dubbels', waardoor hij uiteindelijk een kansloze nederlaag leed (0-4).

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Stats

Nog even de statistieken die flink zijn gedaald. Van Barneveld komt met drie pijlen tot 93,25, Anderson tot 88,62. Qua uitworppercentage wint de Nederalnder ook: 29,27% om 17,86% voor de Schot. Vier keer 180 voor de Hagenaar, drie voor Anderson.

Game, Set and the Match

Van Barneveld mist drie pijlen op de leg, set en the match. Anderson bakt er niets van en faalt daarna ook. Ook Barney mist daarna drie pijlen, en daarna Andersonm ook. Het is vervolgens van Barneveld die de partij binnenhaalt.

Legwinst

Van Barneveld gooit bijna 132 uit na twee keer een dubbele bull, maar zijn derde pijl op dubbel 16 mist net doel. Anderson profiteert niet waarna Barney alsnog 2-0 maakt in de vierde set.

Belangrijk

Legwinst

Van Barneveld breekt Anderson meteen in de vierde set.

Setwinst

Barney mist dubbel 16 voor de leg en dus de set maar Anderson kan 144 ook niet uitgooien. Waarna Van Barneveld alsnog in derde instantie met dubbel 8 uitgooit.

Legwinst

Anderson vecht zich terug naar 2-2 in de derde set. Barney mag de beslissende vijfde leg beginnen.

180

Derde 180 voor Anderson.

Legwinst

Barney mist drie pijlen voor de set, waarna Anderson zich terugvecht en breekt: 2-1 in legs in de derde set.

Barney mist 118 voor de set waarna Anderson 85 niet kan uitgooien.

Belangrijk

Legwinst

Anderson verknalt zijn dubbels, waarna Van Barneveld profiteert: 2-0 in legs en 2-0 in sets voorsprong voor de Nederlander. Het gaat, understatement, de goede kant op voor de Hagenaar.

180

Vierde 180 voor Van Barneveld.

Legwinst

In sneltreinvaart pakt Van Barneveld de eerste leg van de derde set.

Derde set

Van Barneveld opent de derde set met 140.

Stats

Even weer wat statistieken. van Barneveld komt met drie pijlen tot 99,33 gemiddeld. Anderson, bijgenaamd The Flying Scotsman, moet het doen met 90,31. Ook qua uitworppercentage doet Barney het beter: 37,5% om 27,27%.

Setwinst

Van Barneveld mist dubbel 16 op finish van 131, maar Anderson is nog ver weg. Waarna de Hagenaar alsnog de vierde leg en dus de set pakt. 2-0 voorsprong in sets nu voor de Nederlander. Even pauze.

Belangrijk

Legwinst

Anderson mist vier pijlen op legwinst waarna Van Barneveld toeslaat: 2-1 in legs in de tweede set. Anderson baalt.

180

Tweede 180 voor Anderson.

Legwinst

Ondanks druk van Anderson maakt Van Barneveld gelijk. 1-1 in legs in de tweede set.

Belangrijk

Legwinst

Barney mist vier pijlen op de dubbels om Anderson te breken, waarna de Schot toch de eerste leg pakt van de tweede set.

Belangrijk

180

Anderson begint tweede set met 135, Van Barneveld antwoordt met 180!

laad oudere berichten