Ben Saddik velt met ‘één hand’ tegenstander en wint Glory

Video'sJamal Ben Saddik heeft in Rotterdam het zwaargewichttoernooi van Glory gewonnen. De Belgisch-Marokkaanse kickbokser rekende in Ahoy op spectaculaire wijze af met de Roemeen Benjamin Adegbuyi.

De 28-jarige Ben Saddik kon halverwege de eerste ronde zijn rechterhand niet meer gebruiken, maar Adegbuyi kreeg geen kans om daar gebruik van te maken. Met zijn linker sloeg Ben Saddik keihard door de verdediging van de Roemeen en raakte hem vol op zijn neus. Die klap werd Adegbuyi even teveel en voor hij het wist lag hij op de grond en was het gevecht voorbij.

Dat Ben Saddik opeens nog maar met één hand kon vechten, kwam door het sterke begin van Adegbuyi. De 33-jarige kickbokser raakte al vroeg in het gevecht de linker van zijn tegenstander goed. Ben Saddik moest even een paar stappen terug doen om bij te komen, maar kon de strijd toch vervolgen en even later de beslissende klap uitdelen. Later bleek dat Saddik zijn rechterhand had gebroken.

Aan het toernooi deden acht zwaargewichten mee. Jahfarr Wilnis was de enige Nederlander. Hij verloor in de halve eindstrijd van Adegbuyi. Wilnis opende de titelstrijd met winst op de Slowaak Tomas Mozny.

Bekijk hieronder de halve finale Adegbuyi - Wilnis

Bekijk hieronder de halve finale Saddik - Innocente:

Volledig scherm
In de halve staan Ben Jamal Saddick en Guto Inocente tegenover elkaar. Het gevecht gaat door tot de laatste ronde. © videostill