Volledig scherm
Wil Besseling. © ANP

Besseling besluit KLM Open met een positieve noot

Wil Besseling heeft de KLM Open met een goed gevoel afgesloten. De Noord-Hollandse golfer, die op de Challenge Tour uitkomt, had vandaag voor zijn vierde en laatste ronde op The Dutch in Spijk slechts 67 slagen (-4) nodig. 

Daarmee leverde hij zijn beste prestatie tijdens deze vierdaagse voor eigen publiek op de Europese Tour. Besseling belandde op een score 276 (-8). Daarmee kwam hij uit op de twintigste plek in het eindklassement, dat werd gewonnen door de Fransman Romain Wattel (269 slagen). Nooit eerder eindigde Besseling (31) zo hoog bij de KLM Open. Zijn beste klassering bij het Nederlandse toptoernooi behaalde hij vorig jaar, toen hij op de 28ste plaats eindigde.

Besseling produceerde vandaag twee bogeys en zes birdies, waarvan drie op de laatste vier holes. ,,De manier waarop ik eindigde geeft een onwijs goed gevoel'', liet hij voldaan weten. Besseling speelde in het verleden al eens op de Europese Tour, maar de afgelopen vijf jaar weer op de Challenge Tour. Op de 'geldlijst' van de Challenge Tour staat Besseling op de 94e plaats en daarmee is hij ver verwijderd van de top vijftien die aan het eind van het seizoen promoveert naar de hoogste divisie.

Huizing

Daan Huizing, die eveneens op de Challenge Tour speelt, ging vandaag ook rond in 67 slagen. Daarmee kwam hij uit op een eindscore van 279 slagen, goed voor de 38ste plaats. Max Albertus eindigde na een slotronde van 68 slagen op een totaal van 280 (48ste).

Ralph Miller kwam zijn vierde ronde met 75 slagen slecht door. Daarmee belandde hij op 289 slagen en op de zeventigste plaats in het klassement. Titelverdediger Joost Luiten miste gisterochtend de cut.