Volledig scherm
Wil Besseling op de vijfde hole tijdens het KLM Open op golfbaan The Dutch. © ANP

Besseling beste Nederlander op plaats 35 na derde ronde KLM Open

Wil Besseling is na de derde golfronde de best geklasseerde Nederlander op de KLM Open. Hij belandde op de The Dutch in Spijk op de gedeelde 35ste positie met een score van 209 slagen. Dat is tien slagen meer dan Kiradech Aphibarnrat uit Thailand, die als leider morgen aan de slotronde begint.

Besseling had voor zijn derde omloop 70 slagen (-1) nodig. Tegenover drie birdies zette hij een dubbele bogey. Max Albertus zakte naar de 54ste plek. Hij gebruikte 73 slagen in zijn derde rondgang. Daarmee kwam hij op een totaal van 212 slagen, evenveel als Daan Huizing die vandaag rondging in 72 slagen. Ralph Miller zakte terug naar de 64ste positie door een rondje van 72, goed voor een score van 214.

Titelverdediger Joost Luiten miste vanochtend de cut. De Rotterdammer eindigde na twee ronden op een score van 143, één boven par. Daarmee was hij uitgeschakeld. De schifting in het deelnemersveld lag op par. Ook oud-winnaar Maarten Lafeber (+1) haalde het net niet.

Aphibarnrat begon als nummer drie aan zijn derde ronde, met een slag meer dan de twee koplopers Joakim Lagergren uit Zweden en Joël Stalter uit Frankrijk. De 28-jarige Aziaat liet tijdens zijn derde ronde op geen enkele hole een slag liggen. 

Met vijf birdies klom hij naar de eerste plaats in het klassement. Zijn rondje van 66 was echter niet de beste dagscore in de derde omloop. Die was voor de Fransman Romain Wattel, die dankzij zeven birdies op 64 slagen uitkwam. Daarmee steeg hij naar de tweede plek, met een slag meer dan de golfer uit Thailand.