Beste basketballer NBA krijgt voortaan Kobe Bryant MVP Award

videoDe trofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste basketballer uit de Amerikaanse profcompetitie NBA heet voortaan Kobe Bryant MVP Award. Dat werd bekendgemaakt tijdens het zogenoemde All Star-weekeinde waar zondagavond de beste spelers uit de Eastern en de Western Conference elkaar treffen. 

Bryant en zijn dochter Gianna behoorden eind januari tot de slachtoffers van een helikopter-ongeval. ,,Kobe is synoniem voor een All Star, dit is een meer dan passend eerbetoon", zei Adam Silver, commissaris van de NBA.
Bryant speelde liefst achttien keer in de All Star Game. Hij ontving de prijs voor de MVP - most valuabale player - vier keer.

LeBron James reageerde emotioneel op het overlijden van de ‘legende’. 

Een herdenkingsmuur in Los Angeles.
Volledig scherm
Een herdenkingsmuur in Los Angeles. © AFP
Kobe Bryant.
Volledig scherm
Kobe Bryant. © AFP
  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.