Bijrol voor baanwielrenners Haak en Kanis

UpdateHugo Haak is vandaag bij wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Astana als zesde geëindigd op het onderdeel keirin. De 20-jarige pistier uit Vianen baande zich via de herkansingen een weg naar de halve finales waarin hij zich als derde voor de eindstrijd plaatste.

In de finale was er slechts een bijrol voor het talent, dat bij de EK onlangs tot de halve finales reikte. De Griek Christos Volikakis won, voor de Britse olympisch kampioen Chris Hoy en de Rus Sergej Borisov. Teun Mulder startte niet op de keirin.

Op het omnium bleef Tim Veldt ver verwijderd van het podium. De Amstelvener, die bij de EK onlangs wegens fysieke klachten niet in actie kwam, eindigde als 11e. Zijn beste resultaat op de meerkamp liet hij op de zogenoemde vliegende ronde (3e) noteren. De Duitser Roger Kluge won het omnium voor de Zuid-Koreaan Cho Ho-Sung en de Italiaan Elia Viviani.

Bijrol voor Kanis

Baanrenster Willy Kanis is er bij wereldbekerwedstrijden in Astana niet in geslaagd het hoofdtoernooi te bereiken op de sprint. Kanis realiseerde in de kwalificaties de 17e tijd (11,327), waar de beste 16 rensters mochten terugkomen voor de eerste ronde. Ook Yvonne Hijgenaar kwam niet door de eerste schifting. Met 11,394 zette ze de 19e tijd neer.

Kanis, in 2008 nog vierde op de Spelen, stelde 2 weken geleden bij de EK in Apeldoorn ook al teleur. De Oekraïense Lioebov Sjoelika won het sprinttoernooi. In de Kazachstaanse hoofdstad was de kersverse Europees kampioene in de finale te sterk voor de Australische Anna Meares. De strijd om het brons besliste Olga Panarina in haar voordeel. De Wit-Russische was te sterk voor de Litouwse Simona Krupeckaite.


  1. CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testosteronzaak

    CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak in testoster­on­zaak

    Sporttribunaal CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak over het beroep dat atlete Caster Semenya heeft aangespannen tegen een besluit van de internationale atletiekfederatie IAAF. De Zuid-Afrikaanse Semenya, die van nature een hoge testosteronspiegel heeft, moet van de IAAF medicijnen slikken om de waarden van dat hormoon te verlagen. Zo niet, dan mag ze volgens een nieuwe regel in wedstrijden niet meer uitkomen bij de vrouwen.