Bizarre beelden: politie betrapt skiër tijdens bloedtransfusie

VideoDrie van de vijf skiërs die gisteren in het Oostenrijkse Seefeld zijn opgepakt in een dopingonderzoek zijn vrijgelaten nadat ze bloeddoping hadden toegegeven. Dat meldde het parket in Innsbruck vandaag. Max Hauke, één van de drie, werd zelfs op heterdaad betrapt, zo blijkt uit beelden die opdoken op Youtube.

Op de beelden, die gemaakt werden door de Noorse zender NRK, zien we hoe Hauke er zéér ongemakkelijk bijzit tijdens een inval. Aangezien de bloedtransfusie nog volop aan de gang is, kan hij geen kant meer uit. Ook Dominik Baldauf, een andere Oostenrijker, zou op heterdaad zijn betrapt. Hij is evenwel niet te zien in het fragment.

De twee Oostenrijkers en Alexey Poltoranin, een Kazak, legden een uitgebreide getuigenis af aan de autoriteiten. Zij werden vrijgelaten. Twee Estse atleten (Andreas Veerpalu en Karel Tammjarv) en twee vermoedelijke handlangers zitten nog steeds vast in Oostenrijk, omdat hun ondervraging nog niet is afgerond.

De politie deed in totaal negen aanhoudingen. Naast de vijf skiërs en twee handlangers in Seefeld, werden in Duitsland nog twee personen opgepakt onder wie een sportdokter. Gisteren deed de politie zestien invallen, die deel uitmaken van een grote operatie waarbij een Duitse ‘criminele organisatie’ het doelwit is. Volgens de politie is de sportdokter de spil van die organisatie. 

Volledig scherm
Max Hauke is er gloeiend bij. © Screenshot YouTube
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”