Volledig scherm
De Ferrari 488 GTE van Jeroen Bleekemolen tijdens de 24 Uur van Le Mans. © AFP

Bleekemolen is zege Le Mans alweer kwijt

Autocoureur Jeroen Bleekemolen is zijn zege in de 24 Uur van Le Mans na een dag weer kwijtgeraakt. Het team Keating Motorsports, waarin Bleekemolen samen met teamgenoten Ben Keating en Felipe Fraga de zege pakte in de klasse GTE Am, is gediskwalificeerd wegens overtreding van de capaciteit van de brandstoftank.

Volledig scherm
Jeroen Bleekemolen (tweede van links). © AFP

De brandstoftank van de Ford GT van het team zou volgens een controle een volume hebben gehad van 96,1 liter in plaats van het toegestane maximum van 96 liter. Daarom is Keating Motorsports uit de uitslag geschrapt, meldde Motorsport.com.

Het team had eerder op de dag al een tijdstraf gekregen, omdat er korter dan de minimumtijd van 45 seconden was getankt. Door die tijdstraf was Bleekemolen de overwinning in de klasse al kwijtgeraakt. De zege ging nu naar Team Project 1 Porsche.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”