Volledig scherm
Gevorg Khatchikian (rechts). © anp

Bokser Khatchikian pakt wereldtitel in Carré

UpdateDe Nederlandse profbokser Gevorg Khatchikian heeft vanavond in theater Carré in Amsterdam de vacante wereldtitel van de kleine bond WBF veroverd in het middengewicht. De Limburger versloeg de Belg Ahmed El Ghoulbzouri tijdens de Ben Bril Memorial met een daverende knock-out in de 12e ronde.

Voor de 26-jarige Khatchikian was het zijn 21ste profzege in zijn 22ste duel. De 27-jarige Belg incasseerde zijn vierde nederlaag in zijn 15de beroepspartij.

Beide boksers waren uitstekend aan elkaar gewaagd in een enerverend en hard gevecht waarin Khatchikian zowel technisch als fysiek een licht overwicht had. Net op het moment dat de 1400 toeschouwers in Carré rekening hielden met een uitslag op punten sloeg de thuisbokser alsnog genadeloos toe. 'Dit was één van mijn mindere partijen. Ik zal hard moeten werken om mezelf te verbeteren', toonde Khatchikian kort na afloop veel zelfkritiek.

Khatchikian veroverde in 2011 de wereldtitel van de IBO voor boksers onder 24 jaar in het supervedergewicht. Kort nadat hij zijn kampioensgordel in datzelfde jaar met succes had verdedigd, werd hij met twee andere mannen gearresteerd op verdenking van onder meer mensenhandel. In januari 2013 werd de geboren Armeen veroordeeld tot 40 maanden cel. Hij tekende echter beroep aan tegen het vonnis en mag in vrijheid de uitspraak afwachten. Intussen probeert de Limburger zijn boksloopbaan weer op te pakken, met een mooie triomf in Carré als flinke meevaller.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement