'Boston Red Sox gebruikte Apple Watch om tegenstanders te bespioneren'

Boston Red Sox is beschuldigd van valsspelen op een bijzondere manier. Tijdens duels in de Amerikaanse honkbalcompetitie (Major League Baseball) werd in de dug-out via een Apple Watch naar de wedstrijd gekeken, waarmee signalen van de tegenstander konden worden ontleed en doorgegeven aan de spelers in het veld. Dat meldt de New York Times

Het is in de MLB verboden om in de dug-out gebruik te maken van elektronische apparaten om de wedstrijd te volgen. Op televisiebeelden komen regelmatig signalen voorbij van de catcher aan de pitcher, die dit buiten het gezichtsveld van de tegenstander kunnen doen. Door het gebruik van de Apple Watch konden de Red Sox op de bank de signalen van hun tegenstanders 'lezen', waarmee ze op onreglementaire wijze hun tegenstanders te slim af waren. Tijdens hun duels met rivaal New York Yankees werd dit ontdekt, waarna de Yankees een klacht indienden bij de organisatie van de Major League Baseball. Zij kijken nu naar de aanklacht en zullen mogelijk een straf opleggen aan de Red Sox. 

John Farrell, de manager van Boston Red Sox, ontkende de aantijgingen aan het adres van zijn ploeg niet. ,,We zijn op de hoogte van de regels, we weten dat we geen gebruik mogen maken van elektronische apparaten in de dug-out. Verder kan ik er niet veel over zeggen op dit moment. De zaak ligt bij het competitiebestuur."

Boston Red Sox heeft op zijn beurt weer een aanklacht ingediend tegen de Yankees, die ook vals zouden hebben gespeeld met het gebruik van een speciale camera.

Volledig scherm
Eduardo Nuñez van de Boston Red Sox. © Getty Images
Volledig scherm
Craig Kimbrel van de Boston Red Sox. © Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images