Volledig scherm
Zeilster Marit Bouwmeester in actie tijdens het WK Laser Radial. © ANP

Bouwmeester blijft derde op WK

Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de WK Laser Radial voor de kust van het Japanse Sakaiminato haar derde plek weten te behouden. De olympisch kampioene leek na de vierde wedstrijddag te zakken van de derde naar de vierde plaats, maar een straf voor de Zweedse leidster Josefin Olsson betekende uiteindelijk toch goed nieuws voor Bouwmeester.

De Friezin had moeite met de grillige weersomstandigheden en eindigde in de twee races als 24ste en 10de. Die 24ste plaats kon ze als schrapresultaat doorstrepen.

,,Zeer wisselende omstandigheden vandaag. Ik had moeite grip te krijgen op de wind", zei Bouwmeester, die in de stand nu de Turkse Ecem Güzel en de Finse Tuula Tenkanen boven zich heeft. ,,Al met al heel goed gezeild, maar we hadden niet de juiste strategie. Terug naar de tekentafel, want morgen lijken we vergelijkbare omstandigheden te krijgen", aldus de drievoudig wereldkampioene.

Daphne van der Vaart finishte als 25ste en 11de en staat op de elfde plaats in de tussenstand.

  1. Hardlooppodcast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Hardloop­pod­cast De Pacer: Een vlucht door vijftig jaar atletiek met Jos Hermens

    Dit keer te gast: Jos Hermens, autoriteit in de atletiek en spraakwaterval. In wat klinkt als een vlucht door vijftig jaar atletiek spreekt de bevlogen Hermens over anarchisme, de Sixties, trainingsweken van 350 kilometer, zwart-witbeelden van Abebe Bikila, de opkomst van de Afrikaanse langeafstandslopers, de evolutie van zijn sport, regels waar hij tegen strijdt, een concert van Pink, de wereldkampioenschappen in Doha en geraniums.