Volledig scherm
Marit Bouwmeester. © Richard Langdon

Bouwmeester blijft tweede na slechte race

olympisch testeventZeilster Marit Bouwmeester heeft genoegen moeten nemen met een tegenvallende 23ste plaats in haar derde race op het olympisch testevent in de baai van het Japanse Enoshima. Ze kende een matige start in de Laser Radial en kon zich niet meer herstellen, omdat het nauwelijks waaide. ,,Het ontbrak een beetje in de uitvoering, maar dit was ook weer een mooi moment om te leren”, reageerde ze positief.

Bouwmeester staat nog steeds tweede, achter de Hongaarse koploopster Mária Érdi. De Friezin mag de 23ste plaats als haar slechtste resultaat wegstrepen.

Zeilers Nicholas Heiner zakte van de tweede naar de derde positie in het klassement van de Finn-klasse. Hij eindigde na een goede start als zevende en was niet helemaal tevreden. ,,Het was niet slecht, maar ik had er meer uit kunnen halen”, concludeerde hij.

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zijn in de 470-klasse van de elfde naar de zesde plaats in het algemeen klassement geklommen. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe finishte als elfde in de RS:X-klasse en behield zo zijn zesde plaats. Windsurfster Lilian de Geus was teleurgesteld na een achttiende en zestiende plaats. Ze zakte van de vierde naar de achtste plaats.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”