Volledig scherm
Getu Feleke © Pim Ras Fotografie

Breed topveld moet voor spannende Marathon Rotterdam zorgen

Met een rits aan elkaar gewaagde toplopers uit Kenia en Ethiopië mikt de organisatie van de NN Marathon Rotterdam op een spannende strijd om de zege op 8 april. Getu Feleke heeft met 2.04.27 het snelste persoonlijk record op zijn naam staan, terwijl met Marius Kipserem de winnaar van twee jaar geleden is vastgelegd.

Door Pim Bijl

Als Kipserem de stunt van toen wil herhalen, moet hij afrekenen met landgenoot Festus Talam, die door zijn zege vorig jaar in Eindhoven ook weet hoe het is om een marathon in Nederland te winnen. Een andere kanshebber is Mule Wasihun, die vorig jaar met 2.05.39 één van de tien snelste wereldtijden liep. Ook Laban Korir, vorig jaar derde in Rotterdam, is er bij.

Met de vastgelegde toplopers mikt de organisatie uiteraard op een snelle eindtijd, maar bovenal ook op een race waarin idealiter tot diep in de finale tussen verschillende mannen wordt gestreden om de winst. Er wordt daarom niet op één grote naam en topfavoriet ingezet, maar op een breed topveld. Een aanval op het parkoersrecord van 2.04.27 van Duncan Kibet uit 2009 is geen heilig doel.

In een eerder stadium werd de komst van Hagenaar Khalid Choukoud al bekendgemaakt.