Volledig scherm
Rico Verhoeven slaat Jamal Ben Saddik naar het canvas, december 2017 © ANP

Brestovac is voor Verhoeven allesbehalve een opwarmertje

WereldtitelgevechtIn zijn eerste gevecht sinds Jamal Ben Saddik moet Rico Verhoeven (29) meteen weer zijn wereldtitel verdedigen. Zaterdag wacht Mladen Brestovac, wat in eerste instantie een opwarmertje moest zijn voor een naderende rematch tussen Verhoeven en Badr Hari. Totdat organisator Glory besloot de strijd in Birmingham op te waarderen door de kampioensriem van de Nederlander op het spel te zetten. Een kennismaking met zijn uitdager.

Door Tim Reedijk

Ja, Verhoeven is een reus. Maar de Kroaat die zaterdag om 23.00 uur tegenover hem in de ring staat, is nog eens twee centimeter groter. De nummer 7 van de wereld in de klasse zwaargewicht is 34 jaar en gaat ook wel door het leven als ‘The Scorpion Sting’. Als een knock-out van beide kanten uitblijft, zal veel afhangen van zijn uithoudingsvermogen. Door de promotie van het gevecht tot wereldtitelstrijd duurt de partij vijf rondes in plaats van drie.

Verhoeven is inmiddels vijftien wedstrijden ongeslagen en verdedigde zijn wereldtitel zes keer sinds hij die in 2014 veroverde. In 2016 deed hij dat in Parijs tegen diezelfde Brestovac met een unanieme jurybeslissing over vijf rondes. Het gevaar voor Verhoeven, zo zegt hij zelf, zit hem in de hoge trappen van de Kroaat. 'Zijn sterkste punt', vertelde de Nederlander in een aankondiging van Glory, dat het gevecht promoveerde tot main act voor Glory 54 in Birmingham.

Trappen

Volledig scherm
© ANP

En Brestovac zelf, die schuwt Verhoeven niet. ,,Ik heb trappen uitgedeeld aan tegenstanders die langer zijn dan hij”, lacht hij in diezelfde Glory-aankondiging. Zijn cijfers niet veel minder dan die van Verhoeven: hij won 54 van zijn 68 kickbokswedstrijden tegenover 53 van de 63 van Verhoeven.

Voor ‘The King of Kickboxing’ is het gevecht met Brestovac dus allesbehalve een opwarmertje voor het gevecht tegen Hari, dat er in september van moet komen. En dat beseft hij maar al te goed. ,,Het is weer iemand die probeert mijn titel af te pakken. Iemand die mij van de plek wil stoten die ervoor zorgt dat ik mijn familie kan onderhouden. Dat is genoeg motivatie voor mij."

Het gevecht is zaterdagavond in ons liveblog te volgen of op TV te zien bij Ziggo Sport.

Bekijk hier het promotiefilmpje van Glory:

Bekijk hier de traptechniek van Brestovac, die Hesdy Gerges naar het canvas trapt:

Bekijk hier een samenvatting van het gevecht tussen Verhoeven en Brestovac in 2016: