Volledig scherm
Sjef van den Berg op archiefbeeld. © EPA

Brons voor handboogschutter Van den Berg bij wereldbekerfinale

Handboogschutter Sjef van den Berg heeft bij de wereldbekerfinale in Moskou brons gepakt op het olympische onderdeel recurve. De 24-jarige Brabander moest het in de halve finales afleggen tegen wereldkampioen Brady Ellison (2-6). Van den Berg, die in de kwartfinales landgenoot Steve Wijler had geklopt (6-2), pakte vervolgens wel op overtuigende wijze het brons door Kim Woo-jin uit Zuid-Korea met 7-1 te verslaan.

De Brabantse handboogschutter pakte in juni met Gabriela Bayardo zilver in de gemengde teamwedstrijd op de WK in Den Bosch. Met de recurveploeg wist Van den Berg weliswaar een ticket voor Tokio 2020 te bemachtigen, maar de mannen grepen wel naast een medaille. In de strijd om brons moesten Van den Berg, Wijler en Rick van der Ven het afleggen tegen Zuid-Korea.

Het goud bij de wereldbekerfinale in Moskou ging naar Ellison, die in Den Bosch ook al de wereldtitel had gepakt. De Amerikaan hield Van den Berg bij de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro van het brons af.

Mike Schloesser zegevierde vrijdag in de Russische hoofdstad op het niet-olympische onderdeel compound. De Limburger was in Moskou als eerste geplaatst.