Volledig scherm
© anp

Brouwer en Meeuwsen treffen Braziliaans duo

Titelverdedigers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn bij de loting voor de eerste ronde van de knock-outfase van het WK beachvolleybal gekoppeld aan het als elfde geplaatste Braziliaanse duo Alvaro Filho en Vitor Felipe. Het andere kansrijke Nederlandse team Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst ontmoet de Russische tieners Oleg Stojanovski (18) en Artem Jarzoetkin (19) die als 31e zijn geplaatst.

De beide Nederlandse koppels zijn nog ongeslagen op het WK in eigen land. Als groepswinnaar ontlopen ze in de eerste knock-outronde de teams die ook bovenaan eindigden in hun poule.

Brouwer en Meeuwsen verloren nog geen set op het toernooi. Ze spelen woensdagavond in Rotterdam tegen de Brazilianen die in hun poule derde werden en nog maar een partij wonnen op het WK.

Nummerdor en Varenhorst hadden het in hun relatief makkelijke poule een stuk lastiger en zijn nog niet tevreden over hun spel tot dusver. Het grote WK-stadion in Den Haag is woensdag wederom hun strijdtoneel. De tegenstanders uit Rusland kwalificeerden zich ook als een van de beste nummers drie uit de poulefase voor de volgende ronde.

Michiel van Dorsten en Steven van de Velde vormen het derde Nederlandse team dat de groepsfase overleefde, door twee poulewedstrijden te winnen. Zij spelen in Rotterdam tegen de verrassende groepswinnaars uit poule L, de Mexicanen Juan Virgen en Lombardo Ontiveros.

Bondscoach Gijs Ronnes kent de tegenstanders niet heel goed en moet ze nog gaan analyseren, vertelde hij in een eerste reactie. ,,Het zijn allemaal sterke teams die de volgende ronde hebben bereikt maar we kunnen van iedereen winnen als we goed volleyballen. We gaan hun sterke en zwakke punten bestuderen en een tactisch plan maken. Nu gaat het er echt om.''