Volledig scherm
Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer op archiefbeeld. © BSR Agency

Brouwer en Meeuwsen verliezen finale in Gstaad

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd de titel te grijpen op het prestigieuze beachvolleybaltoernooi van Gstaad. 

De winnaars van olympisch brons bij de Spelen van Rio 2016 moesten in de finale van het majortoernooi uit de World Tour buigen voor de als eerste geplaatste Noren Anders Mol en Christian Sørum: 21-17 21-15. Het zilver van zaterdag is nog altijd de beste jaarprestatie voor Brouwer en Meeuwsen. In Gstaad had het duo de finale nog niet eerder gehaald. In 2015 pakten de beachvolleyballers op het Zwitserse zand brons. ,,Dit is wel een stap on de goede richting”, reageerde Meeuwsen. “Het geeft ons voor nu veel vertrouwen.”

Het Nederlandse duo ging steeds beter spelen. Het bleek niet genoeg voor de titel, erkenden ze. ,,We hebben ons beste spel gespeeld, maar het was lang niet genoeg. Zij speelden heel sterk en als ze dat doen, bereiken ze echt een ander niveau. Het is aan ons om hard te trainen en een manier te vinden om hen te verslaan.”

Teleurstellende reeks

Het Nederlands duo kende een teleurstellend reeks toernooien waaronder het WK, maar richtte zich weer op. ,,Het was mentaal zwaar voor ons nadat we als zeventiende finishten op het WK, wat een grote teleurstelling voor ons was. Maar door hier zo terug te komen, nadat we de eerste partij tegen de Italianen verloren, betekent heel veel voor ons.”

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”