Volledig scherm
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. © Pim Waslander

Brouwer/Meeuwsen door naar laatste vier in Gstaad

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de halve finales bereikt op het prestigieuze toernooi in Gstaad. Het Nederlandse duo won op het vijfsterrentoernooi in Zwitserland de partij in de derde ronde van de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner in drie sets: 21-14, 23-25, 22-20.

Het Nederlandse duo strandde vorig jaar in Gstaad in de kwartfinales. Nu treffen ze in de halve finale de winnaars van de partij tussen de Polen Pjotr Kantor en Bastosz Losiak en de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink spelen zaterdag hun partij in de kwartfinale tegen de Braziliaanse beachvolleybalsters Maria Antonelli en Carol. Het Nederlandse duo won vrijdag in de tweede ronde van de Russinnen Nadezda Makrogoezova en Svetlana Cholomina : 21-16 21-18.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.