Bucks winnen eerste duel met Raptors in halve finale NBA

VideoDe basketballers van Milwaukee Bucks hebben het eerste duel met Toronto Raptors in de finale van de Eastern Conference gewonnen. Voor eigen publiek zegevierde de ploeg uit Milwaukee met 108-100. Met Brook Lopez (29 punten, 11 rebounds) en Giannis Antetokounmpo (24 punten, 14 rebounds) hadden de Bucks twee uitblinkers.

Volledig scherm
Kawhi Leonard van Toronto probeert zich door drie Bucks heen te wurmen. © EPA

De Raptors hadden zondag op spectaculaire wijze de finale in het oosten bereikt. Dankzij een zogeheten ‘buzzer beater’ in de laatste seconde van Kawhi Leonard won de Canadese formatie de beslissende zevende wedstrijd tegen Philadelphia 76ers. De Bucks waren juist heel soepel en snel door de eerste twee rondes van de play-offs gekomen. De best presterende ploeg uit de reguliere competitie verloor pas één duel.

Toch hadden de Bucks het heel lastig met de Raptors, die het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong stonden, met dertien punten als grootste marge. De thuisclub kwam in het laatste kwart op stoom, maar keek met 2,5 minuut op de klok toch nog tegen een achterstand aan. Vooral dankzij twee scores van Lopez trokken de Bucks de eerste wedstrijd in de best-of-sevenserie alsnog naar zich toe.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Brook Lopez was de topscorer voor Milwaukee. © EPA
  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”