Volledig scherm
Tim Gajser. © BELGA

Cairoli ziet concurrent Gajser inlopen in MXGP-klasse

Tim Gajser is bij de Grote Prijs van Portugal in de MXGP-klasse ingelopen op concurrent Antonio Cairoli. De Sloveense motorcrosser won op het circuit in Agueda beide manches en pakte de eindzege. De Italiaanse negenvoudig wereldkampioen eindigde twee keer als tweede en zag zijn concurrent zes punten dichterbij komen.

Gajser was na een overtuigende zege in de eerste manche niet goed vertrokken in de tweede omloop. Hij lag in het begin van de race vierde achter de Fransman Clément Desalle, Cairoli en de Zwitser Arnaud Tonus. Nadat de Fransman was ingelopen nam Gajser bij een val van Cairoli de kop over. Zijn leidende positie kwam daarna niet meer in gevaar. Glenn Coldenhoff eindigde in beide manches als achtste.

Cairoli heeft na zes Grote Prijzen nog steeds de leiding met 285 punten. Gajser volgt met 251 punten. Regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings is nog altijd afwezig. Hij is nog niet helemaal hersteld van een voetblessure.

Volledig scherm
Antonio Cairoli. © BELGA
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”