Volledig scherm
Jeroen Hertzberger. © Cor Vos/Michel Bierhuizen

Caldas haalt Hertzberger terug bij Oranje

Jeroen Hertzberger keert na anderhalf jaar terug in de selectie van de Nederlandse hockeyers. Bondscoach Max Caldas heeft de 196-voudig international (89 doelpunten) bij de groep gehaald die zich gaat voorbereiden op de Champions Trophy van komende zomer in Breda.

Quote

Diep van binnen ben ik hier altijd op blijven hopen.

Jeroen Hertzberger

De 32-jarige Hertzberger, speler van Rotterdam, kreeg in november 2016 van Caldas te horen dat er voor hem geen plaats meer was bij Oranje. De Rotterdammer heeft zich volgens de bondscoach sindsdien echter voldoende bewezen in de hoofdklasse om een nieuwe kans te krijgen.

,,Hij wist wat wij belangrijk vinden en wat zijn specifieke aandachtspunten zijn'', zegt Caldas. ,,We hebben als staf geconstateerd dat hij op die punten is gegroeid. Op basis van zijn prestaties bij Rotterdam en zijn specifieke kwaliteiten, waaronder zijn doelgerichtheid, vinden wij dat hij een plek in de huidige trainingsgroep verdient.''

Hertzberger maakte dit seizoen al 23 doelpunten in de hoofdklasse en voert daarmee samen met Mirco Pruyser (Amsterdam) de topscorerslijst aan. ,,Toen Max me uitnodigde voor een gesprek, wist ik dat de kans bestond dat hij me zou vragen aan te sluiten'', zei de Rotterdammer, die met Oranje op de WK's brons (2010) en zilver (2014) pakte. Aan het einde van dit jaar is de mondiale titelstrijd in India.

,,Diep van binnen ben ik daar altijd op blijven hopen. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar heel hard geknokt om te laten zien dat ik erbij hoor. Het is mooi dat dat gelukt is en ik weer met Oranje mee kan trainen.'' Hertzberger was erbij toen de hockeyers bij de Spelen van 2008 en 2016 naast de medailles grepen.