Volledig scherm
© AFP

Canada verslaat Europa en wint World Cup of Hockey

Europa heeft het ijshockeysprookje niet kunnen verzilveren. Het team, samengesteld uit spelers uit diverse Europese landen, ging vannacht onderuit tegen grootmacht Canada. Het stond daardoor 2-0 in de finale van het World Cup of Hockey, die gespeeld wordt met een best-of-three-principe.

Met nog drie minuten te gaan stond Europa met 1-0 voor, waardoor het uit leek te draaien op een beslissende derde wedstrijd. Canada schakelde op dat moment een tandje bij en veroverde voor de tweede keer de titel.

De World Cup of Hockey is een uitnodigingstoernooi dat sinds 1991 bestaat en sindsdien slechts drie keer is gespeeld. Het toernooi wordt georganiseerd door de NHL, de ijshockeycompetitie van Amerika en Canada. Het moet een toernooi worden dat eens per vier jaar wordt gespeeld.

De zes beste ijshockeylanden ter wereld deden mee aan het twaalfdaagse evenement. Gastland Canada ontving Tsjechië, Finland, Rusland, Zweden en de Verenigde Staten. Teams met speciaal geselecteerde spelers uit Europa en Noord-Amerika vulden het toernooi aan tot acht deelnemers.

De Canadese aanvoerder Sidney Crosby werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.