Volledig scherm
Joaquin Niemann.) © AP

Chileense golfer Niemann (20) in voetsporen Ballesteros en McIlroy

De Chileense golfer Joaquin Niemann heeft zich bij een select gezelschap gevoegd. De 20-jarige Niemann boekte op de Greenbier Classic zijn eerste toernooizege op de PGA Tour. 

Alleen Seve Ballesteros en Rory McIlroy waren ook zo jong toen ze hun eerste internationale overwinning binnenhaalden. ,,Ik kan niet wachten tot ik terug naar huis kan om dit te vieren met mijn vrienden”, zei Niemann, die tranen van vreugde huilde.

Niemann werd de eerste Chileen met een toernooizege op de lucratieve Amerikaanse tour. Hij deed dat op de banen van White Sulphur Springs in stijl, met een slotronde van 64 slagen (6 onder par). Niemann sloeg zes birdies op de laatste negen holes. De Chileen had uiteindelijk zes slagen voorsprong op de nummer 2, de Amerikaan Tom Hoge. De Chileen verdiende met zijn toernooizege 1,35 miljoen dollar, omgerekend 1,2 miljoen euro.

Volledig scherm
Joaquin Niemann slaat af op de 18de hole. © Getty Images
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”