Chinees Wu wint 99ste KLM Open

Ashun Wu heeft de 99ste editie van de KLM Open op zijn naam geschreven. Hij is daarmee de eerste Chinese winnaar van het Nederlandse golftoernooi in de European Tour.

,,Ik ben heel erg blij, het was een fantastische week’’, sprak de winnaar direct na afloop. Voor Wu is de overwinning op The Dutch in Spijk zijn derde zege in zijn carrière, na eerder te hebben gewonnen in China en twee jaar geleden in Oostenrijk. Afgelopen week liet hij zijn goede vorm al zien met een zesde plaats in Zwitserland.

Lange tijd leek de finale van het toernooi op The Dutch in Spijk uit te draaien op een play-off tussen Wu en de Brit Chris Wood, maar met een putt op de laatste hole besliste de Chinees de strijd in zijn voordeel. Wu eindigde met een totaalscore van -16, een slag minder dan Wood (-15). Wu stond na de eerste en de tweede dag aan de leiding van het klassement, maar verloor na een mindere zaterdag die positie aan Wood.

Op de derde plaats eindigden de Belg Thoma Detry en Hideto Tanihara (Japan) met -14. De Ier Padraig Harrington bezette de vijfde plaats met een eindscore van -13. Beste Nederlander was Mark Reynolds met -1 op een gedeelde 53ste plaats. Daarmee passeerde hij Max Albertus , die afsloot met par.

Volledig scherm
Ashun Wu. © ANP