Volledig scherm
Dafne Schippers. © Photo News

Coach over Schippers: Verspringen? Ik zou het leuk vinden

Coach Rana Reider sluit niet uit dat Dafne Schippers dit seizoen een bijzonder uitstapje maakt naar het verspringen. ,, Het zou kunnen, ja.”

Door Pim Bijl

Rana Reider vindt het in elk geval een prikkelende gedachte: Schippers die dit jaar eens in actie komt op het verspringen. ,,Ik zou het leuk vinden als ze zoiets zou doen, maar het moet wel passen. Ze wordt betaald om wereldklasse te zijn in het sprinten. Dus ze moet eerst volledig gezond en volledig fit zijn. Maar als ze een keer wil verspringen, dan gaan we kijken naar mogelijkheden. Het zou kunnen, ja.”

Schippers maakte in 2015 de keuze om te stoppen met de meerkamp en verder te gaan als fulltime sprintster. Daarna zinspeelde de inmiddels tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter af en toe wel naar een uitstapje in de toekomst naar het verspringen, ook omdat die discipline redelijk te combineren is met de sprint. Reider voelt er dus ook iets voor. Zeker dit seizoen, zonder Olympische Spelen of een WK in de buitenlucht. ,,Het moet uiteraard niet ten koste gaan van haar carrière in de sprint, maar dat hoeft ook niet. Ik denk dat ze met haar snelheid en kwaliteiten flink ver moet kunnen springen.”

  1. De onmogelijke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?
    Laureus Awards

    De onmogelij­ke keuze: wie is de beste sporter van de wereld?

    LeBron James of Eliud Kipchoge? Of misschien toch Lewis Hamilton. In Nederland is het elk jaar al lastig om bij het Sportgala de beste sporter van het land te bepalen, vanavond wordt in Monaco, in een setting met hoog glamourgehalte, de prijs voor beste sporter ter wereld uitgereikt: de Laureus Award. Een prijsuitreiking voor de bekendste sporters ter wereld, die wordt beschreven als ‘de Oscars van de sportwereld.’