Volledig scherm
Jeffrey Herlings © Ray Archer/KTM

Comeback van Herlings gepland op 1 september in Bielstein

De internationale motorcrosswedstrijd vandaag in Mol kwam voor Jeffrey Herlings (24) te vroeg om zijn rentree te maken. De motorcrosser uit Oploo verwacht nu op 1 september zijn eerste wedstrijd te rijden na zijn voetbreuk, de ADAC Masters in het Duitse Bielstein.

Herlings brak op 16 juni tijdens de GP van Letland voor de 2e keer dit jaar zijn rechtervoet. De regerend wereldkampioen verspeelde daarmee zijn laatste theoretische kans op titelprolongatie. Voor de KTM-rijder uit Oploo resteert dit rampjaar nog een doel: het WK voor landenteams op 29 september op het TT Circuit van Assen. Dat is uitgerekend de baan waarop hij vorig jaar zijn wereldtitel in de MXGP-klasse veiligstelde.

Turkije en China

Herlings speelde met de gedachte om in Mol al zijn rentree te maken, maar zag daar alsnog vanaf. Tussen 1 september en de MX of Nations in Assen staan nog 2 GP's op de agenda, in Turkije en China. De dagzeges op de Keiheuvel in Mol gingen naar Glenn Coldenhoff (500cc) en Calvin Vlaanderen (MX2). 

Coldenhoff en Vlaanderen vormen waarschijnlijk met Herlings het Nederlands team voor de landenwedstrijd op het TT Circuit. Herlings zal dan nog wel moeten aantonen tegen die tijd wedstrijdfit te zijn. Het Nederlandse trio voor het landen-WK wordt volgende week dinsdag gepresenteerd op het Provinciehuis van Drenthe.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”