Conor McGregor opgepakt in Miami wegens wangedrag

VideoVechtsporter Conor McGregor heeft zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien. De UFC-vechter uit Ierland werd vannacht opgepakt in Miami. Hij zou in een discotheek de smartphone van een fan hebben vernield. Die wilde een foto van hem maken.

McGregor zou een paar keer op het apparaatje getrapt hebben en de telefoon vervolgens hebben meegenomen. Het incident werd door bewakingscamera’s gefilmd, waarna hij werd gearresteerd door de politie van Miami. Kort daarna kon McGregor na het betalen van een borg van 12.500 dollar (11.100 euro) het bureau weer verlaten. ,,Conor McGregor was betrokken bij een kleine woordenwisseling over een mobiele telefoon”, zei de advocaat van de Ier. ,,De heer McGregor is hiervoor gearresteerd maar belooft zijn volledige medewerking.”

Volledig scherm
Conor McGregor. © AP
Volledig scherm
Conor McGregor op een politiefoto van gisteravond. © REUTERS

Hij werd na de betaling van een borgsom van 125.000 dollar vrijgelaten. Volgens zijn advocaat was McGregor betrokken bij een ,,kleine woordenwisseling’' over een mobieltje. ,,Hij werkt volledig mee met het onderzoek.’’

Het is zeker niet de eerste keer dat McGregor in aanraking komt met de politie. In juli vorig jaar bekende hij voor een rechtbank in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn schuld na misdragingen tijdens een bijeenkomst van vechtersbond UFC. In november trok een Ierse rechtbank zijn rijbewijs in voor een half jaar na een zware snelheidsovertreding.

McGregor werd eind januari voor een half jaar geschorst voor zijn aandeel in een vechtpartij na afloop van het duel om de (verloren) wereldtitel met de Rus Chabib Noermagomedov.