Volledig scherm
© EPA

Coureurs steunen zwaargewonde Hayden

De motorcoureurs die zich in Le Mans voorbereiden op de Grote Prijs van Frankrijk leven mee met Nicky Hayden. De 35-jarige Amerikaan vecht in een Italiaans ziekenhuis voor zijn leven. 

,,Nicky is een van de beste vrienden die ik had in de paddock'', zei Valentino Rossi vandaag. ,,We waren teamgenoten toen hij als 'rookie' debuteerde in 2003. Ik won dat jaar het WK en hij haalde voor het eerst het podium. Forza Nicky, we zijn allemaal in gedachten bij je.''

Hayden werd gisteren aangereden door een auto terwijl hij op zijn fiets een trainingsritje maakte. De 'Kentucky Kid', die in 2006 de wereldtitel veroverde in de MotoGP en tegenwoordig voor Red Bull Honda in het WK Superbike rijdt, werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Hayden ligt met ,,ernstig hersenletsel'' in een kunstmatige coma. ,,Zijn conditie blijft zeer kritiek'', meldden de artsen van het ziekenhuis in Cesena in hun laatste update. Hayden wordt bijgestaan door zijn moeder, broer en verloofde Jackie, die allemaal naar Italië zijn gekomen.

Hayden, die Rossi in 2006 in de laatste race aftroefde en daardoor wereldkampioen werd, reed 218 grands prix en won er daarvan drie. Hij stond 28 keer op het podium in het WK. Hayden nam in 2015 afscheid van de MotoGP en stapte over naar de superbikes, maar keerde vorig jaar toch nog even terug in de koningsklasse van de motorsport. De veteraan stapte in twee races op een Honda, eerst om de geblesseerde Jack Miller te vervangen en vervolgens Dani Pedrosa.

Volledig scherm
© EPA