Tess Wester. Inzet: Robin de Kruijf, Alexander Brouwer en Guusje Steenhuis (lvlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Tess Wester. Inzet: Robin de Kruijf, Alexander Brouwer en Guusje Steenhuis (lvlnr). © AD/AFP/ANP

Crisis heeft ook voordelen: ‘Niet vaak kans om ons lichaam te laten rusten’

Thuiszitten, een gepauzeerde competitie en een jaar uitstel van de Olympische Spelen; het levert niet alleen narigheid op bij sporters, het geeft ook rust, en biedt soms kansen. Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan zelfs tijdelijk uit elkaar, volleybalster Robin de Kruijf merkt dat ze pijnvrij opstaat. 

Handbalster Tess Wester (26)

,,Ik denk dat deze periode voor iedereen die pijntjes heeft goed uitkomt - en goed mag tussen aanhalingstekens, niemand wil wat nu aan de hand is. Normaal gesproken zitten we nu in een drukke fase, met de club en het nationaal team. Nu de Zomerspelen uitgesteld zijn is dat even weg. Het is goed om eens een langere periode vrij te zijn, maar nu is er wel een verschil: écht vrij ben je niet; je kunt niet naar de sportschool, je kunt geen kracht of conditie bijhouden, zoals normaal wel kan. En ik denk dat het programma misschien wel zo wordt aangepast dat het volgend jaar heel erg druk wordt.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.