Volledig scherm
The Chicago Cubs vieren hun overwinning. © Getty Images

Cubs met hakken over de sloot naar finale National League

Titelhouder Chicago Cubs heeft met pijn en moeite de finale van de National League bereikt. De honkballers treffen daarin Los Angeles Dodgers om te strijden voor een plek in de World Series, de grote finale van het Amerikaanse profhonkbal.

Volledig scherm
Willson Contreras © Getty Images

De Cubs wonnen gisteravond het vijfde en beslissende duel tegen de Washington Nationals met 9-8. De regerende kampioenen keken na de tweede inning nog tegen een 4-1-achterstand aan, maar kwamen langszij door twee runs in de derde en vier in de vijfde inning. In een spannende slotfase vochten de Nationals zich nog terug naar 9-8, maar toen stokte de productie. In de finale van de National League tegen de Dodgers wacht onder anderen de Antilliaanse pitcher Kenley Jansen.

De finale in de American League, de andere competitie, heeft met de geboren Amsterdamse honkballer Mariekson 'Didi' Gregorius ook een Nederlands tintje. Hij sloeg New York Yankees met twee homeruns tegen Cleveland Indians naar de finale. De Yankees nemen het op tegen Houston Astros voor de andere plek in de World Series.