Curlingteam nog in de race voor Spelen na zege op Finland

De Nederlandse curlingmannen zijn nog in de race voor een ticket naar de Winterspelen van Pyeongchang. Het team van bondscoach Shari Leibbrandt boekte na twee nederlagen in hun derde duel wel een zege op het olympisch kwalificatietoernooi in het Tsjechische Pilsen. Oranje won met overmacht van Finland met 8-4. Die stand was na negen ends bereikt.

De overwinning kwam als geroepen voor Oranje, dat eerst met 7-6 verloor van Italië en daarna met 4-3 van Duitsland. Aan het kwalificatietoernooi doen acht landen mee. Er zijn twee tickets te verdienen voor de Olympische Spelen.

Volledig scherm
© ANP
  1. LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    Vandaag de avondsessie van dag drie van het WK darts. Wie volgt Michael van Gerwen naar de tweede ronde? Benito van de Pas in ieder geval niet, hij verloor. Of Jermaine Wattimena? Of Jelle Klaasen die tegen Jan Dekker speelt? Vanaf 20.00, eerste ronde (best of 5 sets. voorronde best of 3 sets) voorronde: Smith (Can)- Humphries (Eng) 0-0 Cullen (Eng, 19) - Wattimena (Ned) 0-0 Klaasen (Ned, 12) - Dekker (Ned) 0-0 Anderson (Sch, 3) - J. Smith (Can)/Humphries (Eng) 0-0