Volledig scherm
'Skip' Jaap van Dorp in actie in het duel met Zweden.

Curlingteam verliest laatste duel op EK

De Nederlandse curlingmannen hebben hun negende en laatste wedstrijd op het Europees kampioenschap in Sankt Gallen verloren. De ploeg van 'skip' Jaap van Dorp verloor met 5-2 van Schotland. Dat was geen schande tegen de meervoudig Europees kampioen.

Ondanks die nederlaag verzekerde Oranje zich van deelname aan het WK in april in Las Vegas. Met de zege op Italië een dag eerder was een plek bij de eerste zeven in de eindstand al zeker en daarmee een ticket voor het WK veiliggesteld. Oranje eindigde ook als zevende.

Het curlingteam boekte in het Zwitserse Sankt Gallen vier zeges en verloor vijf keer. De winst op regerend Europees kampioen Zweden was de grote stunt.

Het team van coach Shari Leibbrandt gaat zich nu opmaken voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Tsjechische Pilsen, van 5 tot en met 10 december, waar de laatste twee tickets voor de Olympische Spelen in Pyeongchang zijn te verdienen. Er deed nog nooit een Nederlands curlingteam mee aan de Winterspelen.

Volledig scherm
De Nederlandse curlingploeg, met van links naar rechts: Carlo Glasbergen , Laurens Hoekman , Wouter Gosgens en Jaap Van Dorp. © WCF / Richard Gray