Volledig scherm
© AP

Dakar Rally in 2020 in Saoedi-Arabië

De Dakar Rally verlaat Zuid-Amerika en kiest voor het zand van Saoedi-Arabië. De organisatie maakt vandaag bekend dat de race van 2020 wordt gehouden in ‘de grote en mysterieuze woestijnen van het Midden Oosten.’

De Dakar Rally werd oorspronkelijk verreden in Afrika, maar na terroristische bedreigingen werd de editie van 2008 geannuleerd. Sindsdien werd de rally gehouden in Zuid-Amerika.

David Castera, de directeur van de Dakar Rally, noemt het ‘een grandioze uitdaging om dit witte vel met ongelimiteerde mogelijkheden in te vullen.’

Morocco Desert Challenge

Momenteel zijn veel rally-coureurs wel in Afrika actief voor de jaarlijkse Morocco Desert Challenge. Zowel bij de auto’s (Erik van Loon) als bij de trucks (Roeland Voerman) gaat na drie van de acht dagen een Nederlander aan de leiding.

Van Loon (Toyota) verloor vandaag samen met zijn navigator Wouter Rosegaar, mede vanwege het nemen van een verkeerde afslag, bijna twintig minuten. Desondanks behoudt de Brabander in het klassement een voorsprong van 7.47 minuten op de Portugees Paulo Ferreira. Trucker Voerman (MAN) heeft een voorsprong van bijna een kwartier op een andere Nederlander, Peter Versluis.