Volledig scherm
Jan Dekker. © PRO SHOTS

Darter Dekker stapt over naar PDC

Darter Jan Dekker stapt van de Britse Darts Organisatie (BDO) over naar de grotere bond Professional Darts Council (PDC), waar ook Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld voor uitkomen.

De 24-jarige Drent, die dit jaar in de eerste ronde van het WK werd uitgeschakeld door de Engelse veteraan Martin Adams, vindt dat hij zich bij de BDO niet verder kan ontwikkelen. ,,Daar sta ik één keer per jaar op het WK. Verder zijn er weinig wedstrijden waarnaar je kunt uitkijken'', aldus Dekker tegen RTV Drenthe.

Het niveauverschil denkt Dekker wel aan te kunnen. ,,Benito van de Pas heeft vorig jaar in de eerste ronde van de Lakeside van mij verloren. Hij maakte daarna de overstap naar de PDC en staat nu al op het WK. Ik denk dat ik dat ook kan. Dat is het doel voor het komende jaar.''

Behalve Dekker, die recentelijke zijn studie afrondde, maken ook de Engelsen Robbie Green, Alan Norris en James Wilson de overstap, Net als de Nederlander maken zij woensdag hun debuut op de PDC Qualifying School, waar wildcards zijn te verdienen voor de PDC Tour.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement