Volledig scherm
© afp

Darter Hamilton grootste stijger op wereldranglijst

Andy Hamilton, gisteravond verliezend finalist bij het WK darts in Londen, is de grootste stijger op de wereldranglijst darts. De 44-jarige Engelsman ziet zichzelf vandaag terug op plek nummer 7, een stijging van 10 plaatsen ten opzichte voor de mondiale titelstrijd.

Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© afp

Adrian Lewis, die zijn titel in Londen prolongeerde, staat op de Order of Merit opnieuw op nummer 2, achter de al jaren ongenaakbare lijstaanvoerder Phil Taylor. Lewis verkleinde zijn achterstand op Taylor echter.

Beste Nederlander is nog altijd Raymond van Barneveld op een negende plek. Na zijn uitschakeling in de eerste ronde van het WK zakte hij slechts één plaats. Na de voormalig postbode is Vincent van der Voort (tweede ronde op WK) de beste Nederlander met een 14de plaats (was 12). Daarna volgen Co Stompé op 24 (was 22), Jelle Klaasen op 35 (was 35), Michael van Gerwen op 37 (was 39) en Roland Scholten op 47 (was 49).

Grootste stijger van buiten de top-50 is de Belg Kim Huybrechts. Na zijn kwartfinale in Londen steeg hij van 69 naar plek 44.

Bekijk HIER de wereldranglijst.

Volledig scherm