De Vries door straf toch buiten punten in Formule E

VideoNyck de Vries heeft toch geen punten overgehouden aan de tweede race van dit seizoen in de Formule E. De 24-jarige Fries, die dit jaar kampioen werd in de Formule 2, kwam op het circuit van Diriyah in Saudi-Arabië als zevende over de finish. Enkele uren na de race meldde de organisatie echter dat De Vries door een tijdstraf is teruggezet naar de zestiende plaats.

De Nederlander moest de tweede race van het openingsweekeinde van de Formule E beginnen vanaf de 23e plaats. De Vries werkte zich met enkele fraaie inhaalacties naar voren in de race die door enkele safetycar-situaties behoorlijk rommelig verliep.

De Brit Alexander Sims zegevierde in Diriyah, voor de Braziliaan Lucas Di Grassi. Maximilian Günther eindigde als derde, maar de Duitser werd enkele uren na de race teruggezet naar de elfde plek omdat hij een concurrent had ingehaald terwijl de safetycar op de baan was. Stoffel Vandoorne, de Belgische teamgenoot van De Vries bij Mercedes, werd daardoor derde.

In het WK leidt Sims met 35 punten, gevolgd door Vandoorne met 30. Robin Frijns, vijfde in de eerste race en uitgevallen in de tweede, heeft tien punten. De Vries staat op acht punten na zijn zesde plaats in de openingswedstrijd. De volgende wedstrijd is op 18 januari in Chili.

Nyck de Vries
Volledig scherm
Nyck de Vries © BSR_AGENCY