Volledig scherm
Frank de Wit © ANP

De Wit stelt opnieuw teleur op WK Judo

Frank de Wit heeft zich opnieuw niet kunnen onderscheiden op een WK. In Tokio, waar volgend jaar om de olympische medailles wordt gestreden, verloor de als derde geplaatste Noord-Hollander in de klasse tot 81 kilo al bij zijn eerste optreden.

 Net als vorig jaar gebeurde dat tegen Medickson Del Orbe Cortorreal. De judoka uit de Dominicaanse Republiek had er al een partij in de eerste ronde opzitten waarna hij De Wit versloeg op ippon.

De Wit was vorig jaar in Bakoe ook al na één optreden klaar. Bij de EK, in juni afgewerkt tijdens de Europese Spelen in Minsk, stelde De Wit ook al teleur. Daar verloor hij in de kwartfinales, gevolgd door een nederlaag in de herkansingen.

  1. Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen
    Naar achtste finale EK / VIDEO

    Volleybal­lers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

    De Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.