Volledig scherm
Christiaan Varenhorst. © pro shots

Deelname Varenhorst aan EK beachvolley onzeker

Christiaan Varenhorst beslist pas maandag of hij met zijn partner Jasper Bouter kan deelnemen aan het EK beachvolleybal. De 28-jarige Nederlander raakte afgelopen donderdag tijdens het toernooi in Gstaad geblesseerd aan een enkel.

 Hij hoopt voldoende hersteld te zijn om het maandag in Utrecht op te nemen tegen de Fransen Youssef Krou en Quincy Aye in de eerste groepswedstrijd.
Het duo heeft na overleg met de medische staf van Beachvolleybal Team Nederland bepaald dat deelname waarschijnlijk mogelijk is. ,,Er is sprake van een typische verzwikking", laat Varenhorst weten via de volleybalbond Nevobo. ,,Ik ben bezig met oefeningen en we gaan kijken of ik morgen kan spelen. Ik ga mij in ieder geval op dit moment niet terugtrekken uit het toernooi."

Bondscoach Gijs Ronnes gaat ervan uit dat het duo in Utrecht in actie gaat komen. ,,We gaan er alles aan doen om Christiaan en Jasper maandag te laten spelen", zegt hij.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”