Volledig scherm
© ANP

Derde remise Giri in Wijk aan Zee

Anish Giri heeft weer remise gespeeld in Tata Steel Chess, het internationale schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De Nederlandse grootmeester, negende op de wereldranglijst, deelde in de derde ronde het punt met de Indiase routinier Viswanathan Anand. De partij duurde niet lang; na 21 zetten schudden de spelers elkaar de hand.

Giri speelde eerder in Wijk aan Zee remise met de Noorse regerend wereldkampioen Magnus Carlsen en de Amerikaanse nummer 2 van de wereld, Fabiano Caruana. Tegen oud-winnaar Anand, die voor de twintigste keer meedoet aan het toonaangevende toernooi in het Noord-Hollandse kustplaatsje, schoof Giri met de zwarte stukken. Anand, met wit, ging vrij verrassend akkoord met een snelle remise.

Jorden van Foreest, de tweede Nederlander in het veld van de masters, boekte al zijn tweede overwinning. Hij won met wit van de Rus Daniil Doebov.

  1. Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaanse primeur in Dakar Rally

    Brabec zorgt met eindwinst voor Amerikaan­se primeur in Dakar Rally

    De Amerikaanse motorcoureur Ricky Brabec heeft zich verzekerd van de eindzege in de Dakar Rally. De 28-jarige coureur van Honda eindigde in de slotetappe door Saudi-Arabië van Haradh naar Qiddiya als tweede achter zijn Chileense teamgenoot José Ignacio Cornejo. Brabec, die in het klassement een comfortabele voorsprong had op zijn concurrenten, gaf minder dan een minuut toe in de klassementsproef over 167 kilometer.