Volledig scherm
Genzebe Dibaba (r) vorige maand op de 1500 meter in Zürich, links Sifan Hassan. © AP

Dibaba valt voor WK weg als concurrente Hassan

De Ethiopische atlete Genzebe Dibaba heeft zich met een voetblessure afgemeld voor de WK atletiek in Doha. Ze zou uitkomen op de 1500 meter, de afstand waarop ze met 3.50,07 het wereldrecord in bezit heeft. Dibaba liep dit seizoen de tweede tijd van het jaar met 3.55,47 en gold als kandidate voor het goud in Qatar.

Er is één vrouw met een nog betere tijd dit jaar dan Dibaba op de 1500 meter en dat is Sifan Hassan. De Nederlandse troef scherpte haar Nederlands record aan tot 3.55,30 in de race over 1 Engelse mijl van 12 juli van dit jaar in Monaco, waarin ze het wereldrecord op die afstand verbeterde tot 4.12,33.

Het is nog onduidelijk of Hassan in Doha op de 1500 meter uitkomt. De afstand valt tijdens het toernooi nagenoeg samen met de 5000 meter. Op die langere afstand heeft Hassan zich ook geplaatst.

Volledig scherm
Genzebe Dibaba. © Getty Images for IAAF
  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”