Dick Jaspers , archieffoto.
Volledig scherm
Dick Jaspers , archieffoto. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Dick Jaspers onderuit in finale in Antalya

Dick Jaspers heeft naast de zege van de wereldbeker driebanden in Antalya gegrepen. De Nederlander moest zich in de finale gewonnen geven tegen de Spanjaard Daniel Sánchez: 35-50.

Sánchez won zijn eerste wereldbeker sinds 26 maart 2017, toen hij in de Egyptische stad Luxor eveneens met Jaspers afrekende in de eindstrijd. De Spanjaard was erg geëmotioneerd na zijn zege. ,,Mijn vader is eind vorig jaar gestorven. Ik weet dat hij me heeft geholpen vanuit de hemel. Ik heb twee grote toernooien gewonnen in een week en ben terug in de top van de wereldranglijst. Ik ben blij, heel blij met deze grote successen.”

Sánchez veroverde vorige week met zijn landgenoot Ruben Legazpi de Europese titel voor landenteams.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.