Diskwalificatie Schippers na valse start, Fraser-Pryce wint 100m in Londen

VIDEODafne Schippers is bij de finale van de 100 meter in de Diamond League gediskwalificeerd na een valse start. Shelly-Ann Fraser-Pryce won in Londen.  

In de series was Schippers eerder vandaag tot een voor haar doen matige 11,15 seconden gekomen. In die heat had de Nederlandse geen goede start, maar wel een sterke finish. In de finale kwam ze te vroeg omhoog uit het startblok. De Diamond League in Londen was voorlopig even haar laatste wedstrijd. Ze heeft dit seizoen 11,04 als beste tijd staan op de 100 meter.

De winst in het Olympisch Stadion ging naar de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, die 10,78 noteerde. De Britse Dina-Asher Smith spurtte naar de tweede plaats in 10,92. De Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou finishte als derde en bleef ook nog onder de 11 seconden: 10,98.

Fraser-Pryce.
Volledig scherm
Fraser-Pryce. © REUTERS
Volledig scherm
© AFP
  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.