Doelvrouw Van der Wal valt af bij Oranje

Marieke van der Wal mist volgende maand het Europees kampioenschap handbal. De 35-jarige keepster is de opvallendste afwezige in de zestienkoppige selectie van bondscoach Henk Groener voor het toernooi in Hongarije en Kroatië. Van der Wal was er vanaf het WK in 2001 alle grote toernooien bij. Ze speelde meer dan 165 interlands.

Ook Angela Malestein, Angela Steenbakkers, Isabelle Jongenelen en Annick Lipman zijn niet opgenomen in de selectie. Dit viertal zat samen met Van der Wal wel in de voorlopige groep, die afgelopen maandag op Papendal aan de voorbereidingen voor het EK begon.

De keepsters die wel meegaan zijn Tess Wester en Jasmina Jankovic, die allebei in de Duitse competitie spelen. In de veldbezetting bouwt Groener op inmiddels ervaren internationals als Danick Snelder, Jessy Kramer, Nycke Groot, Estavana Polman, Debbie Bont en Laura van der Heijden.

Oranje oefent dit weekeinde twee keer tegen viervoudig wereldkampioen Rusland. Het EK begint voor het team van Groener op 8 december met de groepswedstrijd tegen Duitsland.

De complete selectie: Tess Wester (VfL Oldenburg), Jasmina Jankovi¿ (TuS Metzingen), Debbie Bont (Dalfsen), Ailly Luciano (Metz Handball), Laura van der Heijden (Team Esbjerg), Jessy Kramer (Vipers Kristiansand), Nycke Groot (FC Midtjylland), Estavana Polman (Team Esbjerg), Yvette Broch (Metz Handball), Danick Snelder (Thüringer Handball Club), Martine Smeets (Thüringer Handball Club), Michelle Goos (VOC Amsterdam), Lynn Knippenborg (Vipers Kristiansand), Kelly Dulfer (Dalfsen), Sanne van Olphen (Toulon), Esther Schop (Dalfsen).

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement