Volledig scherm
Waterpoloster Sabrina van der Sloot op archiefbeeld © Beeldboot\Gertjan Kooij

Dubbele cijfers bij WK-start Nederlandse waterpolosters

De Nederlandse waterpolosters zijn het wereldkampioenschap in Boedapest begonnen met een ruime overwinning. Het team van bondscoach Arno Havenga liet Frankrijk zondag kansloos. In zwembad Alfréd Hajós werd het 17-2 voor Oranje, dat bij het vorige WK in 2015 in Kazan als tweede eindigde na in de finale van de Verenigde Staten te hebben verloren.

Nederland maakte de meeste doelpunten in de eerste periode: 7-0, 5-0, 3-1, 2-1. Lieke Klaassen maakte vier doelpunten en was daarmee topscorer. Dagmar Genee, Sabrina van der Sloot en Maud Megens scoorden allemaal drie keer. Yasemin Smit, Amarens Genee, Vivian Sevenich en Kitty Lynn Joustra troffen ook doel. ,,Vooral in de eerste helft haalden we een hoog niveau. De overwinning had ruimer uit moeten vallen'', aldus Havenga. ,,Op alle fronten waren wij beter.''

Japan is dinsdag de tweede tegenstander van Oranje in groep C. Donderdag wacht gastland Hongarije in het afsluitende pouleduel. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers twee en drie moeten via een tussenronde een plek bij de laatste acht zien te bereiken.

  1. NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    NOC*NSF volgt IOC en adviezen BuZa omtrent Spelen in Zuid-Korea

    Het NOC*NSF volgt voorlopig het IOC (Internationaal Olympisch Comité) in haar statement dat de veiligheid van atleten de eerste prioriteit is bij de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Er is volgens een woordvoerder van de Nederlandse sportorganisatie nog geen reden om met een apart statement te komen: ,,We volgen de richtlijnen, berichtgeving en adviezen die door het ministerie van Buitenlandse Zaken worden afgegeven."