Volledig scherm
Xenia Smits (midden) schiet namens Duitsland tijdens het duel met China. © AFP

Duitse handbalsters nog ongeslagen

De Duitse handbalsters zijn na vier wedstrijden op het WK in eigen land nog altijd ongeslagen. De ploeg nam met een makkelijke zege op China (24-9) de leiding in groep D met 7 punten.

Servië en Zuid-Korea bezetten de tweede en derde plaats met 6 punten, terwijl het Nederlands vrouwenteam vierde staat met 5 punten. Oranje speelde eerder vandaag met 27-27 gelijk tegen Servië.

Alle vier de landen zijn al zeker van een plek in de knock-outfase, maar de eindstand in de groep bepaalt de tegenstander in de achtste finales, die uit groep C komt.

Nederland, dat verloor van Zuid-Korea en won van China en Kameroen, kan zelfs nog groepswinnaar worden. Dan moet de ploeg van bondscoach Helle Thomsen vrijdag in de laatste poulewedstrijd wel met minstens vier doelpunten verschil winnen van Duitsland, én Zuid-Korea en Servië moeten gelijkspelen.

  1. LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    LIVE: Klaasen tegen Dekker en wat kan Wattimena?

    Vandaag de avondsessie van dag drie van het WK darts. Wie volgt Michael van Gerwen naar de tweede ronde? Benito van de Pas in ieder geval niet, hij verloor. Of Jermaine Wattimena? Of Jelle Klaasen die tegen Jan Dekker speelt? Vanaf 20.00, eerste ronde (best of 5 sets. voorronde best of 3 sets) voorronde: Smith (Can)- Humphries (Eng) 0-0 Cullen (Eng, 19) - Wattimena (Ned) 0-0 Klaasen (Ned, 12) - Dekker (Ned) 0-0 Anderson (Sch, 3) - J. Smith (Can)/Humphries (Eng) 0-0